Cinnamon rolls

Aluat :
500 g faina
20 g drojdie proaspata
60 g zahar
1 lgt miere
60 unt topit si racit
250 ml lapte caldut
1 ou
1 lgt esenta de vanilie
un praf de sare

Umplutura :
150 unt moale
100 g zahar
1 lgt scortisoara

Mod de preparare :
Aluat : 
Pregatim maia-ua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si lasam la dospit 1 ora.

Dupa 1 ora de dospit, aluatul s-a dublat .

Pentru umplutura : amestecam ingredientele.

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si pe el intindem umplutura.

Rulam aluatul pe lungime si apoik, cu ajutorul unui fir de ata taiem rolurile astfel : trecem firul de ata sub rol, cam la 2 cm , apoi tragem in sens opus firele,ca si cum am face un nod.

Asezam roluril intr-o tava unsa cu putin ulei si hartie pentru copt si le lasam mai 20 de minute .

Dupa 20 de minute :

Dam la cuptorul preaincalzit pentru 15 minute sau pana cand vedeti ca se rumenesc putin .

Cinnamon rolls sunt excelente atat calde cat si reci. leputeti servi langa o ceasca de cafea, sau cappucino, ciocolata calda sau ceai. Super pufoase.

Sursa mea : Laura Adamache .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

6 Responses to Cinnamon rolls

  1. Fancy Cake

    Foarte bune! Le-am facut si saptamana aceasta.

  2. Craita

    sunt super frumusele!

  3. Timea

    Mirela le simt de aici aroma de scortisoara! super yumy

  4. Licuta Marin

    Mmm, tare delicioase!!!Parca le simt aroma!Pupici!

  5. Mimmi

    Le ador..ti-au iesit super !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.