Papanasi fierti

 
Ingrediente :
500 g branza de vaci
120 g gris
40 g faina (circa 2 linguri)
2 oua
un praf de sare

50 g zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
 
Pentru tavalit :
50 g unt topit
100 g pesmet
3 lg zahar
 
Mod de preparare :
Amestecam ingredientele si lasam compozitia deoparte, pana pregatim pesmetul si fierbe apa.
 
 
Pentrut tavalit : intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam pana se rumeneste putin. Dam deoparte de pe foc si adaugam zaharul.
 
 
Dupa ce apa cu putina sare a fiert, facem focul mic si adaugam papanasii . Din compozitie formam bilute cat mingile de ping pong si le asezam in oala cu apa, cu putina distanta intre ele.
 
 
Papanasii sunt fierti in momentul care se ridica la suprafata apei.
 
 
Ii scoatem cu ajutorul unei spumiere si ii asezam direct in tigaia cu pesmet dulce, ii rostogolim de cateva ori prin pesmet ca sa se inveleasca in pesmet .
 
 
Papanasii sunt deliciosi cand sunt calzi !
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

6 Responses to Papanasi fierti

  1. Corina

    Foarte buni asa-i? Iti aduc aminte de copilarie:) Pup

  2. miremirc

    Multumesc de vizita fetelor ! 🙂 Va pup !

  3. Adela Zilahi

    Imi plac la nebunie !! Off si nu am mancat de mult, maine fac!!! Pupicei!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.