Somloi Galuska

Blat vanilie : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
4 lg faina,
1/2 lgt praf de copt,
1 lgt esenta de vanilie

Blat cacao : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
3 lg faina,
1 lg cacao,
1/2 lgt praf de copt

Blat nuca : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
2 lg faina,
2 lg nuci macinate,
1/2 lgt praf de copt

Sirop : 100 ml apa,
80 g zahar,
2 lg rom

Crema :4 oua,
800 ml lapte,
300 g zahar,
150 g faina,
esenta vanilie,
nuci macinate,
100 g stafide

Decor : 200 ml frisca,
sos de ciocolata (Nesquik)

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
Pentru blat de vanilie :  mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava (23*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15 minute.

Pentru blatul de cacao : mixam ouale cu sarea si zaharul, apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Dam la copt pentru 15 minute.

Pentru blatul de nuca : mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Dam la cuptor in tava pentru 15 minute.

Pentru sirop : intr-un ibric punem apa cu zaharul. Punem pe foc si amestecam din cand in cand,apoi lasam sa fiarba pentru 5 minute; dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. lasam sa se raceasca.

       Pentru crema : intr-o cratita punem 600 ml lapte si 200 g zahar sa dea in clocot. Cele 4 albusuri le batem spuma tare cu 100 g zahar si esenta de vanilie; lasam deoparte.

Separat amestecam faina cu 200 ml lapte ramas, adaugam cele 4 galbenusuri pe rand, amestecand pentru omogenizare.

Peste aceste galbenusuri turnam in fir subtire laptele firbinte si amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase.

Luam de pe foc si imediat, asa fierbinte amestecam albusurile cu crema de galbenusuri.

Lasam putin sa se racoreasca crema si apoi putem sa o intindem pe cele 3 foi.

Asamblare : blat de vanilie- sirop-1/2 crema – presaram nuci macinate
blat cacao – sirop- 1/3 crema – presaram nuci macinate
blat de nuca – sirop – 1/3 crema – nuci macinate-stafide-pudra de cacao
frisca batuta spuma tare
sos de ciocolata

Sursa mea : Ina .

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Timea

    Buna prajitura! si arata tare bine.

    Răspuns
  2. Cristina

    Arata f bine si cred ca este ff buna!

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    Arata grozav si combinatia e super buna!!!Pup!

    Răspuns
  4. Corina

    Am vazut de multe ori prajitura asta, niciodata nu arata asa de bine!

    Răspuns
  5. Dorina

    Ce pofta mi-ai facut de prajitura asta…E cam multa munca , dar merita pe deplin .

    Răspuns
  6. miremirc

    Multumesc fetelor 🙂 E ceva de lucru , dar merita 😛

    Răspuns
  7. dian@

    are tot ce-i trebuie pentru o prajitura delicioasa!!!

    Răspuns
  8. Antonina

    Imi ploua in gura! dementiala e !!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1