Prajitura cu cocos si bezea

Blat :
9 oua
9 lg zahar
6 lg faina
3 lg nuca de cocos
1/2 plic praf de copt

Bezea :
5 albusuri
10 lg zahar

Crema :
5 galbenusuri
4 lg zahar
2 lg ness
4 lg apa fiarta
200 g unt
100 g rama

Glazura :
100 g ciocolata
100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare :
Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.

Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam cam 15 minute.
Pentru bezea : albusurile le mixam spuma tare, apoi adaugam treptata zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul si intindem peste blatul aproape copt.

Pentru crema : ness-ul in topim in apa fiarta si il lasam sa se raceasca..Galbenusurile le mixam cu zaharul spuma tare pe aburi ,adaugam ness-ul racit peste si amestecam pana se ingroasa putin crema.

Lasam crema sa se raceasca si intre timp mixam untul cu rama spuma. In unt adaugam cate o lingura din crema racita, treptat, ca la maioneza . Crema o intindem peste bezeau coapta.

Pentru glazura : ciocolata bucatele o amestecam cu smantana pentru frisca , intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza cele 2 ingrediente . lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema si presaram nuca de cocos sau o intindem haotic cu lingura.

Lasam la rece pentru minim 2 ore ca sa se intareasca si glazura si apoi putem servi.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

18 Comentarii

  1. nely

    Mmmmmm, delicioasa si arata foarte bine!!!! Pupici!

    Răspuns
  2. violette

    arata bine…cred ca e delicioasa.
    pup!

    Răspuns
  3. Haplea

    Arata foarte bine prajitura.

    Răspuns
  4. Adela Zilahi

    Inca o prajitura faina si cu siguranta delicioasa!! Pupicei!

    Răspuns
  5. Ancuta

    Ce-mi place cum arata. Sigur e foarte buna. Pupici!

    Răspuns
  6. Nina

    Ai un blog foarte dulce si frumos! Felicitari!
    Te-am descoperit prin Facebook!

    Răspuns
  7. miremirc

    Multumesc fetelor ! Multumesc Nina, dar, la fel pot spune despre tine 🙂

    Răspuns
  8. Anonymous

    ioiiii …….ce bn arata, cred k e ftt buna, maine am sa incerc sa o fac , sper sa reusesc….pupicii

    Răspuns
  9. miremirc

    Anonim, astept sa-mi scrii impresiile despre reteta 🙂

    Răspuns
  10. dian@

    tare bine arata prajitura asta!…numai prajituri faine stii sa faci!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1