Ochi de paun

Aluat :
500 g faina
150 g untura (sau 170 g unt)
30 g drojdie proaspata
150-200 ml lapte caldut
3 galbenusuri

coaja rasa de la 1 lamaie

1 fiola esenta de vanilie

1 lgt zahar

Umplutura :
3 albusuri
100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
200 g nuci macinate ( sau mac macinat )

500 g visine (sau mai mult) indulcite

gem de caise sau gem de prune… pentru uns cele 3 foi

3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie pentru presarat deasupra

Mod de preparare :

       Aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, laptele caldut , esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la dospit 40 de minute, apoi il impartim in 3 parti.

       Umplutura: mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul pudra, mixand bine, iar la final nucile macinate. Impartim umplutura in 3 .

Intindem fiecare foaie de lungimea tavii in care o vom aseza, o ungem cu gem . Pe lateralele lungi ale foii asezam visinele dulci (eu am folosit si visisine din visinata uneori ) si rulam ambele capete spre interior, lasand un spatiu pentru umplutura de nuci.

Asezam rulada fara umplutura in tava pe care am impartit-o in 3 cu ajutorul hartiei pentru copt. La fel procedam cu celelalte 2 foi. Dupa ce am asezat foile cu visine in tava de copt, punem umplutura .

Cine doreste poate unge deasupra cu ou batut toate cele 3 rulade. Lasam la cuptor pentru 40-60 de minute, pana se rumenesc.

Dupa ce le scoatem din cuptor, acoperim tava cu un prosop curat, apoi punem o punga deasupra si iar un prosop. Le lasam asa pana se racesc. Eu le-am lasat de seara pana dimineata.
Dupa ce le scoatem din prosoape, cele 3 rulade le presaram cu zahar pudra si putem taia.

Super bune, dupa atatea prajituri cu creme … 😉

Reteta este de la soacra mea Ani. Mersi Ani !! 🙂

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Adela Zilahi

    Am mai vazut si pe alte bloguri, cred ca este delicioasa!! O duminica placuta!!

    Răspuns
  2. Corina

    Pe la noi le zice ''ochelari'' dar arata exact la fel si e foaaaaarte buna! 🙂

    Răspuns
  3. miremirc

    Adela,Cristina ochi de paun e un deliciu , fooaaaarte buna, vorba Corinei 😀 !

    Răspuns
  4. Timea

    Ce bine arata! si ce combinatie superba cu nuci si visine! love it

    Răspuns
  5. dian@

    frumosi, frumosi ochii tai!

    Răspuns
  6. Mihaela

    ce reteta interesanta, super!!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1