Rol banana-cappuccino

656x437_rol-bananacappuccino-140795

Blat :
4 oua
200 g zahar
75 g faina
75 g amidon
4 lg apa rece
2 lg cacao
1 lgt praf de copt

Crema :
500 g mascarpone
250 g smantana pentru frisca
1/2 plic gelatina granule (5g)
8 lg zahar
1 fiola esenta de vanilie
4 lg cappuccino instant
2 banane

Decor :
50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare :
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.

656x437_rol-bananacappuccino-140784

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de minute; facem testul cu scobitoarea pentru siguranta.

656x437_rol-bananacappuccino-140785

656x437_rol-bananacappuccino-140786

Pe un prosop curat presaram 1 lg de zahar si asa cald blatul il rulam strans in prosp; il lasam asa pana se raceste.

Pentru crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, pentru a nu-i strica proprietatile. Cappuccino il dizolvam in 50 ml apa fiarta si il lasam sa se raceasca.
Intre timp, batem frisca spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cappuccino dizolvat si racit si adaugam mascarpone. in gelatina topita adaugam o lingura din crema, omogenizam, mai adaugam inca o lingura de crema, omogenizam din nou si amestecam cu toata crema.

656x437_rol-bananacappuccino-140789

Blatul il scoatem din prosop si il asezam pe tava pe care va ramane. Pe el intindem uniform jumatate din  crema, iar in mijloc asezam 2 banane decojite si rulam la loc blatul .

656x437_rol-bananacappuccino-140790 656x437_rol-bananacappuccino-140791

Cu restul de crema imbracam toata rulada.

Decoram cu ciocolata rasa sau fiecare dupa imaginatie… 🙂

656x437_rol-bananacappuccino-140792 656x440_rol-bananacappuccino-140793

656x437_rol-bananacappuccino-140795

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

5 Responses to Rol banana-cappuccino

  1. Andreea Dianu

    Foarte bine arata, si imi plac la nebunie bananele 😛

  2. Laura Nechita

    Ce reteta interesanta si ce bine arata! Felicitari si sper sa imi reuseasca si mie :))

  3. Mirela Goleanu

    Laura : nu are ce sa nu iti reuseasca 🙂 Se face foarte simplu 🙂 Sa imi dai si mie de veste cand ai facut rolul .Te pup !

Leave a Reply to Delicious Flavours Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.