Prajitura martipan

Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate

Crema :
9 galbenusuri
200 g zahar pudra
130 g ciocolata cacao
150 g unt

Glazura :
150 g ciocolata cacao
50 g unt
3 lg smantana pentru frisca

 

Mod de preparare :

Pentru blat :  Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate.

Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin .

Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu am pus zahar normal si nu e prea ok…), apoi adaugam treptat ciocolata topita pe baie de aburi sau topita intr-o craticioara cu fundul dublu direct pe foc mic. Tot pe foc mic punem crema obtinuta, mixand in continuare  pana se ingroasa .

Adaugam si untul moale treptat.

Crema o intindem peste blatul cu nuca .

Pentru glazura : intr-o craticioara cu fund dublu, punem cele 3 ingrediente si le amestecam, pe foc mic, pana se omogenizeaza; lasam glazura sa se racoreasca putin (1 minut), apoi o intindem peste crema.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.