Strudel cu dovleac

Ingrediente :
400 g foi de placinta
1.5 kg dovleac ras
zahar
gris
scortisoara
zahar pudra
ulei pentru uns foile
Mod de preparare : 

Pensulam cu ulei o foaie, apoi o asezam pe a doua, pensulam din nou cu ulei, apoi asezam umplutura astfel :

5 linguri pline cu dovleac ras + 3 linguri zahar+1 lg gris+1/4 lgt scortisoara macinata. Intindem pe toata foaia umplurura, apoi rulam si asezam in tava mare de aragaz. Eu am avut 13 foi in olie si am obtinut 6 strudele, unul avand 3 foi. Dupa ce am format toate strudelele , le-am pensulat cu ulei, dar nu foarte mult, apoi am copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc usor deasupra .

dsc_0967

dsc_0969

Dupa ce s-au copt strudelele, le acoperim cu un prosop umezit cu apa si stors foarte bine. Lasam asa pana se racesc, apoi feliem, asezam pe un platou si pudram cu zahar pudra deasupra sau pudram cu zahar direct in tava de aragaz.

dsc_0976

dsc_0977

dsc_0980       dsc_0998

dsc_0982

dsc_0983

dsc_0991

Super mega delicioase !!  Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Strudel cu dovleac

  1. Roxana

    Se apropie sfarsitul postului dar eu una nu mai rezist, as fi mancat ceva dulce si bun, si ma bucur ca am gasit reteta asta, imi place dovleacul atunci cand e gatit cum trebuie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.