Alivanca moldoveneasca

Ingrediente :
300 g branza de vaci
2 oua
30 g unt
30 g smantana
30 g faina
50 g malai
putina sare

Citeste mai departe … >>>

Glazura :
100 ml smantana
50 g zahar

Mod de preparare :
               Intr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul.




Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam peste compozitia de mai sus; amestecam cu lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Alivanca o intindem intr-o forma unsa cu unt si o dam la cuptor .

Servim alivanca fierbinte cu glazura de smantana indulcita .

Sursa mea de inspiratie : Miha, careia ii multumesc pentru reteta 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

6 Responses to Alivanca moldoveneasca

  1. Corina

    Foarte buna! Pe incercate:) Pup

  2. In bucatarie cu Aziz

    Vai ce pofta mi-ai facut ,matusa mea face iarna ….minunat!!!!Pup o saptamana frumoasa iti doresc!!!

  3. Anonymous

    De o luna am tot zis ca o fac, si vineri am facut-o in sfarsit. A fost delicioasa!
    Iulia

  4. Anonymous

    care este dimensiunea tavii? as vrea sa o fac si eu insa nu as vrea sa dau gres cu tava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.