Biscuiti cu unt

Ingrediente :
2 oua
200 g zahar
20 ml rom
un varf cutit sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie
150 g unt topit
100 ml lapte
600 g faina
1 lgt cu varf praf de copt

 

Mod de preparare :
Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Framanatam bine si obtinem un aluat . Daca mai este necesar, adaugam 1-2 linguri faina.

Aluatul il impartim in 2 si il intindem cu sucitorul pe masa. Putem decupa diferite forme, fiecare cum doreste.

Sau biscuitii ii intindem cu sucitorul direct pe hartia de copt, ii taiem in dreptunghiuri, ii intepam cu furculita, apoi ii asezam in tava mare de la aragaz. Mie mi-au iesit fix 2 tavi mari.

Dam la cuptor pentru 15-20 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

 

Acesti biscuiti se pot pastra mai mult timp , in punga de nylon. Deliciul copiilor la scoala , dar si acasa.

 

Spor la pregatit biscuitiΒ  πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

10 Responses to Biscuiti cu unt

  1. Francesca

    Che buoni questi biscotti! complimenti, ti seguo da Roma, Italia!

  2. Emily

    ador biscuitii πŸ™‚ iar ai tai arata minunat! te pup

  3. Adela Zilahi

    Gand la gand! Imi plac tare mult!! Pupici!

  4. Oana D.

    Buna idee pentru prajiturelele de Craciun πŸ™‚

  5. Corina

    Am sa fac si eu cu siguranta ptr pitica mea! πŸ™‚ Pup

  6. Antonina S.

    Absolut deliciosi !!! Sunt prezenta. mai sunt ? Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.