Supa de chimen

Ingrediente :
2 cepe
1 morcov
1 lg cu varf de chimen
1 lg bulion
1 lg faina
1 lg boia
2 lg ulei
sare
piper
1,5 l apa
patrunjel verde tocat (optional)

Crutoane :
4 felii de paine
2 lg ulei

Citeste mai departe …

Mod de preparare :
Punem intr-o oala 1,5 l apa si o lasam sa clocoteasca, apoi adaugam morcovul curatat si taiat in 2 si cepele curatate. Lasam sa fiarba cam 20 de minute.
In alta oala prajim chimenul cu boia-ua in 2 lg de ulei. Lasam pe foc cam 1 minut.

Adaugam apoi faina si stingem cu bulionul si jumatate din supa fiarta (legumele fierte le scoatem afara din supa).Punem sarea si piperul. Lasam sa fiarba cam 3-4 minute, dupa care adaugam restul de supa si dam deoparte de pe foc. gata supa de chimen !

Pentru crutoane : feliile de paine taiate cubulete mici le punem intr-o tigaie, cu 2 lg de ulei, pe foc; amestecam din cand in cand ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Servim supa de chimen langa o portie de crutoane si optional putem adauga frunze de patrunjel tocate (eu prefer fara frunze).
Aceasta supa se poate servi atat in perioada postului cat si de dulce.
Incercati si veti vedea ca este absolut delicioasa , plus ca o facem foarte repede.

Va doresc pofta buna !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Supa de chimen

  1. Adela Zilahi

    Foarte buna! Bunica ne pregatea supa de chimen! Pupicei!

  2. Cristina

    Trebuie sa o incerc si eu, arata bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.