Prajitura cu foaie de dobos

Blat :
6 oua
120 g zahar
65 g faina
70 g nuci macinate
1/2 lg cacao
1/2 plic praf de copt

Crema :
300 g unt
4 oua
100 ml lapte
10 lg zahar
1 lgt faina
1 lg cacao
1 cana nuci macinate
1/2 cana nuci prajite si taiate

Foaie dobos :
2 oua
2 lg zahar
3 lg faina

Glazura de ciocolata :
150 g ciocolata
4 lg lapte
2 lg unt
fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare :       Pentru blat : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoua, iar la final incorporam nucile macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava dreptunghiulara (24*35 cm) si dam la cuptor ; verificam cu scobitoarea cand este copt blatul. Cine doreste poate face aceasta prajitura si sub forma de tort rotund (d=26 cm).

Pentru crema : Cele 300 g unt moale il frecam spuma si il dam deoparte.
Pe foc foarte mic fierbem : faina amestecata cu cacaoua, cu laptele, 2 lg zahar si cana de nuci macinate. Lasam sa se raceasca .

Tot pe foc foarte mic batem cele 4 oua cu 8 lg zahar si lasam sa se raceasca compozitia.

In untul moale frecat spuma adaugam lingura cu lingura din compozitia cu nuci macinate, apoi tot lingura cu lingura incorporam si spuma de oua.

Peste aceasta crema turnam nucila prajite si taiate .

Pentru foaia de dobos : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina. Dam la cuptor in aceeasi tava in care am copt si blatul.

Pentru glazura de ciocolata : fierbem ingredientele pe foc mic, amestecand pana omogenizam .

Asamblare : blat – crema – foaie de dobos – glazura de ciocolata – fulgi de ciocolata alba.(pe razatoareacu ochiuri mici de inox radem ciocolata alba).

Reteta aceasta am gasit-o in caietul cu retete vechi al mamei mele. Merita incercata si repetata 😀

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

10 Comentarii

  1. Adela Zilahi

    Cred ca merita la cum arata! Am sa notez reteta! Pupic!

    Răspuns
  2. Cristina

    Fii sigura ca o voi incerca! Nici nu stiu ce sa aleg mai intai din retetele tale!

    Răspuns
  3. Corina

    Ashea ceva! Cum arata!!!

    Răspuns
  4. Emily

    arata foarte bine aceasta prajitura si sigur e delicioasa! mi-am notat reteta :*

    bine te-am gasit!

    Răspuns
  5. Lily

    arata bine, o sa o salvez si eu…pupici!

    Răspuns
  6. Sara & Miki

    Un deliciu de prajitura. Imi plac nucile in prajituri sau torturi, le face mai speciale. Pup!

    Răspuns
  7. miremirc

    Fetelor multumesc ! Va pup !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1