Tarta cu ton si mozzarella

656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135238

Ingrediente :
800 g aluat de foietaj
3 conserve de ton bucati
sare
piper
busuioc uscat (proaspat)
1 ou
250 g mozzarella
0,5 kg rosii cherry

 

Mod de preparare :

Pe masa de lucru presaram faina; aluatul de foietaj il lasam la dezghetat, apoi il intindem pe masa cu faina si decupam cu 2 inele de inox (d= 6 cm si d= 8 cm) cosulete ca in imaginea din poza.

656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135233

Aceste cosulete le ungem cu oul batut, cu ajutorul unei pensule de silicon si le dam la cuptor pentru 10 minute (pana se umfla putin si arata ca niste cosulete).

656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135234

Dupa ce le-am scos din cuptor asezam in fiecare cosult 3 jumatati de rosii cherry, apoi punem sarea, tonul bucati, busuiocul uscat, bucatele de mozzarella si piper. Pentru aceste 6 cosulete am avut nevoie de 9 bucati de rosii cherry, 1 conserva de ton bucati si 4 rondele de mozarella, pe care le-am taiat fasii subtiri. Restul ingredientelor le-am folosit la tarta mare.

656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135235

Mie mi-au iesit 6 cosulete din 400 g de aluat de foietaj; restul de aluat ramas l-am uns cu ce a ramas din oul batut, am pus cate o bucatica de sunca si bucatele de ceapa verde si le-am copt.  Super bune au iesit.

656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135239 656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135240

Cu cealalta bucata de aluat de foietaj de 400 g am facut o tarta mare si am procedat la fel ca si la cosuletele de mai sus.

656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135236 656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135237 656x437_tarta-cu-ton-si-mozzarella-135238

Spor la gatit !! 🙂

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Petronela

    Ce minunatie…stie toata lumea ca eu ador tartele sarate si mai ales aluatul foietaj.Combinatia este excelenta,deci felicitari!
    Pupici si o seara placuta!!!

    Răspuns
  2. Corina

    Ce dragute sunt! Si ce rabdare ai! 🙂 Pupici

    Răspuns
  3. gaby_d

    Place!
    Mult de tot!
    Combinatie fix pe gustul meu.

    Răspuns
  4. Anonymous

    Recunosc ca mi-ati facut curios si mi-ati facut pofta. Voi „negocia” cu sotia reteta asta. Adica o ajut oricum ,dar ea e la cura acum si tre sa mai astept…

    Răspuns
  5. Anonymous

    Sunt pofticiosu' de mai sus… De incercat in loc de ton-conserva zic eu ca ar merge ton-file afumat si inabusit sub mozzarella…mmmmmmmmm

    Răspuns
  6. feliciacristea

    daca punem ciuperci sau sunca , in loc de ton, ies tot asa de bune ??? in rest arata super !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1