Reteta aceasta am primit-o de la tusa Cheta , pe care o pup cu mult drag !
2 Foi :
4 albusuri
175 g zahar
2 lg faina
1,5 lg cacao
1 lgt praf de copt
100 g nuci prajite si taiate
100 g alune nesarate, prajite si taiate
Crema :
4 galbenusuri
1 ou
150 g zahar
1,5 lg lapte
1,5 lg cacao
100 g unt
Glazura :
100 g Finetti
Mod de preparare :
Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci).
Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati cantitatile pentru o tava normala de 25*35 cm .
Pentru crema : mixam galbenusurile si oul cu zaharul , adaugam laptele si cacaoua . Aceasta crema o punem pe foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda (sau pe baie de aburi). Eu am tinut-o pe foc mic cam 7 minute . Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca.
Untul il amestecam cu o lingura pana devine spumos; in el adaugam treptat cate o lingura din crema de cacao, pana ce incorporam toata crema in unt.
Aceasta crema o intindem intre cele 2 foi coapte.
Pentru glazura : intindem crema de ciocolata Finetti .
Am trasat cu ajutorul unei furculite dungulite pe orizontala, apoi oblic . Dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.
Deliciu cu ciocolata si nuci prajite !!!
O bunatate de prajitura aici la tine.Pupici!
Tare bine arata!!!Ciocolatoasa la maxim!Pup!
delicioasa prajitura!..o bunatate!
Excelenta! Si pliiiina de ciocolata! :))
ce pofta imi e~!!!!!Delicioasa!!!
Delicioasa si perfecta,asa cum ne-ai obisnuit! Pup
Perfecta,am sa o incerc.Multumim pentru reteta.
Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
Am vazut multe retete pentru aceasta prajitura dar a ta arata cel mai bine.Felicitari!