Cu acest tort particip la concursul „Castiga 300 RON cu desertul tau !!” gazduit de Laura Adamache.
Aluat fraged :
180 g faina
1 lgt rasa praf de copt
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
125 g unt
un vf cutit de sare
2xRulada :
3 oua
un varf cutit de sare
5 lg apa fierbinte
1 plic zahar vanilat
100 g zahar
50 g faina (sau amidon alimentar)
1 lgt rasa praf de copt
250 g gem de capsuni
Crema de vanilie :
450 ml lapte
1 plic budinca de vanilie (40g)
80 g zahar
1 pastaie de vanilie
100 ml frisca lichida
200 g mascarpone
1/2 plic gelatina granule (5 g)
200 g gem de piersici
Decor :
100 ml frisca
decoratiuni pentru tort bilute de ciocolata
cirese confiate
Mod de preparare :
Pentru aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il dam la rece pentru 30 minute.
Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il rasturnam pe masa pudrata cu faina; framantam si mai punem putina faina pana ce obtinem un aluatul pe care il putem intinde cu sucitorul.Il rotunjim cu grija cu mainile si il asezam pe fundul unei tavi de copt(d=25 sau 26 cm) neunse. Dam la copt pentru cca 15 minute.
Pentru crema : batem frisca lichida pana prinde putina consistenta, apoi incorporam mascarponele.
In budinca de vanilie pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, am adaugam interiorul unei pastai de vanilie.
Peste frisca si mascarpone am adaugat budinca de vanilie.
Gelatina granule am hidratat-o in 150 ml apa rece timp de 10 minute, apoi am topita pe foc mic fara a o fierbe. peste ea am adaugat pe rand cate o lingura din crema de mai sus si am omogenizat, apoi am adaugat-o peste toata crema, pentru a nu forma cocoloase. Crema obtinuta o dam la frigider pentru 10 minute, apoi o turnam peste ruladele din forma de tort.
Dupa ce am turnat toata crema , dam la frigider tortul pentru 5 ore sau de seara pana dimineata. asa arata tortul scos din forma de tort :
Pentru decor : fiecare dupa imaginatia proprie. eu am batut 150 ml frisca lichida si am imbracat tortul cu ea. Marginile le-am stropit cu ornamente de ciocolata . frisca ramasa am amestecat-o cu putina cacao .
Cu ajutorul spritului am format aveline (daca asa se numesc…), iar in varful fiecarei aveline am asezat o jumatate de cireasa confiata. In mijlocul ramas am presarat bilute alb cu auriu , tot decoratiuni pentru tort 😀
Absolut delicios !!!
Sursa : Laura Sava .
Tabelul cu participantii la concurs :
Arata foarte bine dar ma bucuram daca ne aratai si o sectiune ! Te pup!
Un tort tare frumos.Bafta la concurs.
Foarte, foarte frumos si cred ca tare delicios!!!Pup!
Multa bafta la concurs! Foarte bine arata tortul si sigur e delicios!
Arata perfect, despre gust te las pe tine sa ne povestesti. Succes la concurs!
Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html
Mimmi uite si sectiunea 🙂
Dia multumesc ! te pup !
Licuta, Corina, N. tortul a placut tuturor celor ce l-au gustat 😀 fiind 3 familii fiecare a avut doar o feliuta 😛 delicios ! va pup !
Impecabil ca intotdeauna. Nu cred ca vad la tine vreo prajitura imperfecta.
Bravo!
Gaby mersi frumos ! La fel pot spune despre tine ! 😉 Te pup !
arata fff bine !!! … mie mi-e teama sa fac torturi , nush de ce 🙁 … bafta multa la cuncurs !!
Superb!!!!!!!!! felicitari si bafta la concurs!
Superb, sectiunea perfecta. Bafta la concurs, pup!
multumesc fetelor ! va pup cu drag !
frumos tortul…si delicios!felicitari!
Merita incercat .
Arata foarte bine !
Minunat arata !! Il voi incerca si eu ! zi faina !
Din nou un tort deosebit, felicitari!
O saptamana frumoasa, te pup!