Tarta aperitiv cu sunca si ardei

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente :
300 g faina
1 plic drojdie uscata
sare, piper
1 ou
1 ardei rosu
125 g unt topit
100 g cascaval
200 g sunca Praga sau jambon etc…
250 ml smantana

Uns deasupra:
1 ou

 Uns tava :
1 lg ulei

 

Mod de preparare :
Amestecam intr-un castron faina cu drojdia uscata, cu sarea si piperul, apoi adaugam ardeiul , sunca si cascavalul taiate bucatele mici, untul topit, smantana si oul si omogenizam compozitia.

Lasam compozitia sa se odihneasca 1 ora, apoi o turnam intr-o forma de tarta unsa cu ulei sau in forme de briose unse cu ulei . Deasupra ungem cu oul batut si dam la cuptor pentru circa 30 minute.

Scoatem din cuptortarta, o lasam cateva minute sa se racoreasca, apoio  putem servi calda sau rece alaturi de o salata de cruditati.

Incercati-o cu incredere pentru ca este super gustoasa !

Sursa : Amalia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

9 Responses to Tarta aperitiv cu sunca si ardei

  1. Delicious Flavours

    Hmmm, ce bine ar merge tarta asta in pauza de masa 😛
    O zi frumoasa, pup!

  2. Miha

    Faina tarta! 😉

  3. Anonymous

    Inca o reteta minunata, pe care am incercat-o atat eu, cat si mama! Sigur o s-o mai fac, pentru ca e buna de luat la pachet cand am multe cursuri.
    Iulia

  4. Daniela

    Bună dimineața! Nu am unt acasă, îl pot înlocui cu margarină? Dar smântâna cu iaurt? Merci ☺️

    • miremirc

      poti inlocui untul cu margarina si smantana cu iaurt ; te astept cu pareri si cu o poza 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.