Prajitura cu suc Fanta

Blat :
6 oua
6 lg zahar
100 ml ulei
4 lg faina
2 lg cacao
1 plic praf de copt

Crema :
200 g unt
150 g zahar
500 g branza de vaci
esenta de vanilie

Glazura :
850 ml Fanta
5 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie

 

Mod de preparare :

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 lg de cacao.

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca .
Pentru crema : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Aceasta crema o turnam peste blatul din tava .

Pentru glazura : facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta.
Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.

Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.
Ambele variante de Prajitura cu Fanta pe care le-am incercat sunt absolut delicioase, adica pe gustul meu 😛

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Prajitura cu suc Fanta

  1. Licuta Marin

    Inedita ideea cu fanta!Arata super bine!!Pup!

  2. DiaMar-bucataria galbena

    Si eu am o reteta cu fanta.Stiu ca este tare buna.Aceasta a ta mi-a facut o pofta teribila.Pupici!

  3. Sara & Miki

    E minunata, dar nu am facut-o pana acum. La cum arata la tine cred ca o trec pe lista. Pup!

  4. Corina

    Minunata prajiturica! Arata de nu se poate si imi place de mor! Pup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.