Prajitura cu branza de vaci si cacao

IMG_9453

Blat :
5 oua
1 cana zahar
200 g unt topit
1 cana apa minerala (1 cana suc Fanta)
2 cani faina
2 lg cacao
1 plic praf de copt
2 lg lichior de cafea

Umplutura :
500 g branza de vaci
1 cana zahar
2 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic budinca de vanilie

Decor :
4 lg zahar pudra cu aroma vanilie

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, apa treptat si la urma faina amestecata cu cacao si praful de copt. La sfarsit punem 2 lg cu lichior de cafea. ii va conferi o aroma deosebita.

Turnam jumatate din compozitie in tava (d=25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura : mixam ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, plicul de budinca de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Scoatem blatul pe jumatate copt din cuptor si turnam umplutura peste el, apoi cealalata jumatate de blat ramasa si dam din nou tava la cuptor . Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica cand este coapta  prajitura.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cu ajutorul sitei de inox presaram zaharul pudra si portionam pentru a servi aceasta delicioasa prajitura.
De la Mihaela .

IMG_9453

 

IMG_9398IMG_9436

IMG_9473

 

Va poftesc sa o incercati si va doresc mult spor  🙂

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Cristina

    Arata minunat! aveam in cap un desert dar schimb rapid planurile!

    Răspuns
  2. Licuta Marin

    Foarte frumoasa si cred ca e foarte delicioasa!!Pup!

    Răspuns
  3. mihaela

    ti-a iesit super iar prezentarea este de nota 10.poate scrii si de unde te-ai inspirat :))
    week-end placut banateanco!

    Răspuns
  4. miremirc

    Sursa e trecut-o inainte de ultimele 2 poze !

    Răspuns
  5. Anonymous

    Pt. blat ouale se bat separat? Multumesc

    Răspuns
  6. Mirela Goleanu

    Eu am batut ouale intregi , dar daca doresti poti sa le bati si separat.:)

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1