Prajitura Oco sau Chinezoaica

Blat :
6 albusuri
200 g zahar
200 g unt (80%)
100 g faina
2 lg cu varf cacao
200 g nuci macinate

1 plic praf de copt ( 10 g )

1 fiola esenta de rom (optional)

Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie (optional)

Glazura :
80 g stafide inmuiate in rom cu apa calda

 

Mod de preparare :

Blatul  : untul moale se mixeaza cu zaharul circa 5 minute, adaugam nucile amestecate cu faina si pudra  de cacao, praful de copt stins in zeama de lamaie sau otet, fiola de rom (cine doreste) iar la sfarsit albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura prin rasturnare, de jos in sus. Coacem blatul circa 20-25 min, la 180 grade Celsius; intindem apoi crema ( mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc) peste blatul fierbinte si stafidele inmuiate in rom cu apa calduta. Coacem pentru inca 10-15 minute, adica pana cand crema se intareste. Lasam sa se raceasca si feliem.

 

   Cum pregatim prajitura in alt mod (cum era scrisa in caietul vechi):

 

     Blat : intr-un bol de plastic mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei mixand pana la omogenizare. Ca sa nu se lase albusurile, adaugam untul bucatica cu bucataica.

Faina o amestecam cu pudra de cacao si o adaugam peste spuma de albusuri.

La sfarsit am incorporat nucile macinate, (eu am pus si o fiola de rom) , praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet;am omogenizat compozitia si am rasturnat-o intr-o tava dreptunghiulara de copt (20×30 cm).

Peste blatul copt circa 20-25 minute, la 180 grade Celisus, in cuptorul preincalzit, turnam crema care o facem astfel : galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi intindem crema peste blatul fuerbinte.
Stafidele le presaram peste crema. Coacem inca 10-15 minute. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim.

       Prajitura chinezoaica  este o prajitura care se pregateste foarte repede si este foarte buna.
       Va doresc sa o incercati pentru ca este delicioasa !
Sursa : caietul vechi cu retete al mamei mele .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

6 Responses to Prajitura Oco sau Chinezoaica

  1. Anonymous

    Misto de tot!
    gaby_d

  2. Anonymous

    Am facut-o eu, a facut-o si mama… iar joi, cand am venit acasa (la sibiu), ce prajitura crezi ca am gasit in frigider? Tot asta, pe care mama o refacuse!
    Ieftina, usor de facut, si mai ales, DELICIOASA!!!

    Iulia

Leave a Reply to ophelia1983 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.