Tort cu ricotta si zmeura

poze 338

Blat :
50 g unt moale
20 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
2 oua
50 g zahar
50 g mac
70 g arahide crude macinate

Umplutura :
250 g branza Ricotta
250 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
70 g zahar pudra
1/2 lamaie
10 g Foi de gelatina Dr.Oetker(6 foi)

Jeleu de zmeura :
250 g zmeura proaspata (sau congelata)
80 g zahar pudra
1/2 plic Foi de gelatina Dr.Oetker (3 foi)

Mod de preparare :
Pentru blat : mixam intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam pe rand cele doua galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu cele 50 g de zahar si le incorporam in crema de oua.

Peste aceasta compozitie turnam arahidele si macul macinat.
Intr-o forma de tort cu d=25 cm coacem acest blat. Verificam cu scobitoarea cand este copt. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura :  mixam branza ricotta cu zaharul pudra, cu coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Batem frisca nu foarte tare. Gelatina o inmuiem in apa rece cam 5-10 minute, ostoarcem bine de apa si o punem intr-o craticioara pe foc, fara a fierbe, amestecand intr-una.
In gelatina topita punem 2 linguri de frisca batuta, omogenizam, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.
Frisca o amestecam cu crema de branza, apoi o turnam peste blatul ramas, in forma de tort cu margini detasabile.

Dam la frigider pentru 2 ore.
Pentru jeleul de zmeura : Terciuim zmeura impreuna cu zahartul pudra, cu ajutorul unui mixer vertical.

Lasam foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, stoarcem de apa si punem pe foc sa se topeasca; adaugam 50 ml apa dupa ce s-a topit gelatina si o adaugam la zmeura terciuita , amestecand bine.
Jeleul il turnam peste umplutura de branza si dam la frigider de seara pana dimineata.

poze-337-300x199

Un tort foarte fin, foarte usor, ideal pentru o zi de vara. Merita incercat. Eu l-am gasit intr-o revista de la Dr.Oetker. Mai am si alte retete acolo, retete pe care sper sa le postez 😛

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Arata superb tortuletul!!! Racoritor si parfumat!…O bunatate!

    Răspuns
  2. Petronela

    E minunat…pare un cheesecake…si exact pe gustul meu…
    O seara minunata!!!

    Răspuns
  3. miremirc

    fetelor…sunteti minunate! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1