Prajitura turnata cu branza de vaci

Blat :
3 oua mici
9 lg zahar
9 lg ulei
12 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
600 g branza de vaci
4 oua
4 lg gris
un praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
7 lg zahar
stafide

Mod de preparare: 
Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul lingura cu lingura, laptele treptat si el, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Turnam jumatate din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau hartie pentru copt) si dam la cuptor pentru 10 minute. Intre timp pregatim umplutura.

Pentru umplutura : amestecam cu mixerul toate ingredientele cu exceptia stafidelor, pe care le adaugam la final si turnam peste blatul aproape copt din tava. Peste umplutura turnam cealalta jumatate de blat si dam la cuptor pana se coace (cam 50 minute).

Lasam sa se raceasca prajitura apoi o taiem. Putem sau nu sa presaram zahar pudra (cu aroma de vanilie).
.

Sper sa o incercati pentru ca este absolut delicioasa!
Sursa mea de inspiratie :  http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/07/prajitura-turnata-cu-branza.html

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Anonymous

    Super!

    Răspuns
  2. Anonymous

    Am incercat si sunt foarte incantata de rezultat!Sotul meu e cel mai fericit!
    Multumesc din tot sufletul!

    Răspuns
  3. miremirc

    ma bucur enorm de mult ca v-a placut prajitura; si mie imi place foarte mult 😛

    Răspuns
  4. Anonymous

    Am facut aceasta prajitura si este absolut delicioasa.Azi am de gand sa o fac din nou, spre incantarea fiului meu.Multumesc foarte frumos pt reteta.

    Răspuns
  5. miremirc

    Ma bucur ca v-a placut reteta ! Multumesc de vizita 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1