Chec cu lamaie

Ingrediente :
5 oua
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
5 lg ulei
1 cana faina
1 lamaie

Mod de preparare :
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul, adaugam apoi uleiul cate o lingura pe rand, zeama stoarsa de la lamaie, coaja rasa (eu am folosi coaja rasa de lamaie Finesse de la Dr. Oetker), iar la final incorporam faina cernuta. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare.

Turnam compozitia intr-o tava de chec (d=10*30cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute. Facem testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca si abia apoi il taiem. Este un chec foarte bun, in ciuda faptului ca nu are praf de copt .

Si pozele vechi … 🙂

656x437_chec-simplu-112068

 

Trebuie sa-l incercati !

Spor la prajiturit 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Chec cu lamaie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.