Negresa cu nuci si sirop

IMG_8701 
 
Ingrediente :
250 g unt
2 cani zahar
4 lg cacao
1/2 cana lapte
4 oua
1 cana faina
1 plic praf de copt
1 cana nuci taiate
cocos pentru decor(optional)
 
Mod de preparare :
Intr-o craticioara punem untul, zaharul, cacaoua si laptele sa fiarba (cam 5 minute) pana se omogenizeaza compozitia; daca cumva raman bulgarasi de cacao, folosim mixerul .
 
 
 
Punem deoparte 1 cana din aceasta compozitie ; restul lasam sa se raceasca complet.
 
 
Dupa ce s-a racit, adaugam galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cele 4 albusuri ramase batute spuma tare cu un praf de sare.
 
  
 
 
La final turnam si cana de nuci taiate.
 
 
Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava (30*20cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt.; dam la cuptor pentru 25-30 minute; verificam cu scobitoarea. Dupa ce se racoreste putin prajitura, turnam deasupra cana cu sirop ramasa deoparte.
 
 
 
Cine doreste poate servi aceasta prajitura decorata cu nuca de cocos sau simpla.
 
 
 
IMG_8727
 
IMG_8701
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Negresa cu nuci si sirop

  1. Anonymous

    Tare buna e !!! Am facut-o ieri. Iulia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.