Tiramisu cu frisca

DSC_0195

Ingrediente :

500 g piscoturi

4 oua

160 g zahar pudra

500 g Mascarpone

200 ml smantana pentru frisca (35%)

500 ml cafea espresso tare indulcita

50 ml cognac sau lichior de cafea

2-3 lg cacao

Mod de preparare :

Pregatim o cafea espresso tare. O lasam sa se raceasca apoi adaugam zahar dupa gust si cognac-ul.
Intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam apoi Mascarponele, albusurile spuma si smantana pentru frisca batuta spuma.

DSC_0103 DSC_0104 DSC_0105 DSC_0106

 

O forma dreptunghiulara 20*30 cm o tapetam cu folie alimentara. Asezam un strat de crema, pudram cu cacao, un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi crema, cacao, piscoturi insiropate, crema, cacao si piscoturi insiropate care vor fi ultimele. Avem deci 3 straturi de piscoturi unse cu crema. Dam tava la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi o rasturnam pe un platou , scoatem folia alimentara si pudram cacao deasupra.

DSC_0107 DSC_0180 DSC_0189

DSC_0195

Super gustos ! Sper sa va placa reteta mea  🙂

Spor la prajiturit !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Tiramisu cu frisca

  1. Anonymous

    reteta aceasta o am si eu la tiramisu,o recomand cu incredere,foarte delicioasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.