Tort in doua culori

Blat 1 :
3 oua
3 lg zahar
1 plic zahar vanilat
3 lg faina
Blat 2 :
3 oua
3 lg zahar
2 lg faina
1 lg cacao+2 lg apa
Crema :
2 plicuri budinca vanilie (80 g)
250 g unt (80%)
900 ml lapte
8 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat

 

Glazura si decor :
2 lg gem de caise
2 lg cacao sau glazura ciocolata (100g ciocolata, 2 lg lapte , 1 lg unt)
200 ml frisca

Sirop :

6 lg zahar

200 ml apa

Mod de preparare :

Sirop : caramelizam zaharul, apoi adaugam apa si lasam pe foc pana se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca.
       Blat 1: mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina; punem compozitia in tava ( 25*35 cm ) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor.Dupa ce s-a copt, taiem blatul in 2 pe lungime.

       Blat 2 : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam faina, apoi pudra de cacao amestecata cu apa si dam la cuptor in tava ( 25*35 cm ) tapetata cu hartie pentru copt. Taiem blatul in 2 pe lungime.

       Crema: fierbem budincile de vanilie in mod obisnuit; lasam sa se raceasca apoi amestecam cu untul mixat spuma.

        Asamblare : 1/2 blat maro-crema-1/2 blat alb-crema-1/2 blat maro-crema-1/2 blat alb-gem de caise-cacao-frisca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Tort in doua culori

  1. Cristina

    Fina mea il numeste “Chec mozaic” – pe tipul acestei retete. Oricum ar fi e bun de tot! Iti doresc o zi frumoasa!

  2. Craita

    ai niste suuuuper prajituri pe aici, toate imi fac cu ochiul:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.