Cozonac cu nuca de post

Aluat : 
500 g faina
25 g drojdie proaspata
4 lg ulei
4 lg rom
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 portocala
150 g zahar
un varf cutit de sare

250 ml apa calduta
 
Umplutura: 
150 g nuca macinata
2 lg rom
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
 
Uns deasupra : 
50 ml apa
4 lg ulei
3 lg zahar
 
Ptr.aluat :
Facem maia-ua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute.
Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib in ea si adaugam maia-ua crescuta, uleiul, sarea, rom-ul, coaja rasa de portocala si apa calduta (in care am topit zaharul si zaharul vanilat ) treptat. Framantam bine pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, apoi il lasam la dospit pentru o ora.
Dupa ce a crescut il intindem pe masa cu faina si punem umplutura deasupra.
 
Rulam si asezam intr-o tava de cozonac unsa cu ulei .
Mai lasam la crescut pentru inca 30 de minute, dupa care il ungem cu sirop si dam la cuptor pana se rumeneste.
Ptr. umplutura :
Amestecam ingredientele toate. Cine doreste poate sa puna si stafide.
Ptr.sirop :
        Amestecam apa cu zaharul si uleiul.
Foarte bun 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.