Prajitura Rigo-Jancsi

656x437_prajitura-rigojancsi-86134

Blat : 
6 oua
6 lg zahar,
3 lg ulei,
3 lg cacao,
5 lg faina,

Sirop : 
2 lg zahar,
100 ml apa

Crema :
600 ml smantana pentru frisca,
400 g ciocolata neagra (45%-55%) sau ciocolata cu lapte
2 lg ness+1 lg apa fiarta

Glazura : 
150 g ciocolata cu lapte,
1.5 lg unt,
4 lg  lapte,
bombonele pentru decor

Mod de preparare :

       Crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata (eu am folosit 200 g ciocolata neagra Milka si 200 g ciocolata Milka dessert) si ness-ul ( dizolvat in 1 lg de apa fierbinte ) si amestecam pana se topeste ciocolata, luam de pe foc si punem la rece pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.

       Blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura uleiul si mixam, adaugam faina amestecata cu pudra de cacao ; turnam compozitia intr-o tava (diametrul = 25×35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Batul rece il taiem in 2.

        Sirop : topim zaharul pe foc apoi adaugam apa; lasam sa se raceasca.

       Glazura : punem laptele, untul si ciocolata bucatele pe foc mic, amestecad pana devine omogena; lasam putin sa se raceasca si apoi turnam peste blatul de deasupra, iar peste glazura presaram bombonele.

656x437_prajitura-rigojancsi-86134

656x437_prajitura-rigojancsi-86133 656x437_prajitura-rigojancsi-86135

Sursa : LauraSava

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Prajitura Rigo-Jancsi

  1. boscodina

    Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

  2. miremirc

    Paste fericit alaturi de cei dragi cu multa multa sanatate! 🙂

  3. Timea

    vai ce bine arata! am o pofta de ciocolata acum la ora 2 noaptea :)..ma tot plimb pe blogul tau, foarte frumos! felicitari!

  4. miremirc

    Mersi mult Timea ! Ma bucur din nou de vizita ta !! 🙂 Rigo-Jancsi este absolut delicios !!! Trebuie sa-l incerci .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.