Tort Kodrit Kadir

Blat:
1 ou,
100 g zahar,
100 ml lapte,
100 ml ulei,
1 lgt praf de copt,
100 g faina,
4 lg cacao,
1 lg ness,
rom

Crema:
800 ml lapte,
5 oua,
200 g zahar,
esenta vanilie

Caramel:
5 lg zahar

 

Mod de preparare :

     Caramel: caramelizam pe foc zaharul.

Crema: mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie,apoi adaugam laptele. Turnam in tava cu caramelul racit , printr-o strecuratoare.

         Blat: oul il mixam cu zaharul, adaugam apoi uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt, cacao, ness si putin rom.

       Asamblare: caramel – crema – blat.

Blatul se toarna peste crema de oua din tava ( 20×30 cm sau d=25 cm ) . Dam la cuptor , la 180 grade Celsius, pentru 30-35 minute, in cuptorul preincalzit.

  Lasam tortul sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou.
Si pozele vechi 🙂
IMG_4145
IMG_4146
Spor la prajiturit !!! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Tort Kodrit Kadir

  1. Anonymous

    L-am facut de ziua mea si a fost delicios si chiar l-am refacut! Iulia

  2. Anonymous

    …si azi iar o sa il fac! Iulia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.