Tort Dobos

 
 
Blat:
8 oua 
8 lg zahar
4 lg ulei
10 lg faina
 
Crema:
250 g unt (80%)
50 g zahar pudra
5 oua
200 g zahar
3 lg cacao
 
Glazura:
100 g zahar
30 g unt
1/2 lgt otet
 
Mod de preparare :
 
       Blat: impatim cantitatile in 2 si vom avea : 4 oua, 4 lg zahar, 2 lg ulei si 5 lg faina. Mixam albusurile cu zaharul,  adaugam galbenusurile frecate cu uleiul; cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus. Se coace foaia in tava mare de aragaz (32*42 cm) tapetata cu hartie de copt. Foile reci se taie pe latime in 4. Procedam la fel si pentru cealalta jumatate. Obtinem 8 foi. Cine doreste foi mai subtiri, poate folosi doar 6 oua.
 
 
 
 
 
       Crema: mixam ouale cu zaharul si cacao si punem pe aburi, sau intr-o cratita de inox cu fund dublue, pe foc mic,  amestecand pana se ingroasa . Acoperim cu folie alimentara si lasam a se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si il amestecam cu compozitia rece de mai sus. Crema o impartim in 8. Cu ea ungem 7 foi si marginile tortului.
 
 
 
 
 
 
 
       Glazura: caramelizam zaharul,apoi adaugam untul si amestecam bine de tot pana se topeste untul, pe foc mic;la sfarsit incorporam otetul pentru stralucire.
 
 
 
       Asamblare: luam 1 lingura de crema si o punem deoparte. Pe cea de a 8-a foaie, taiat in 15 dreptunghiuri, punem glazura repede . Ungem 7 foi cu crema, imbracam marginile tortului , apoi cu un pos punem 15 gramajoare pe mijlocul tortului, pe care vom sprijini feliile cu glazura. 
 
 
 
       Dam tortul la frigier de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.
 
 
  
656x440_tort-dobos-76682
 
656x492_tort-dobos-76684
 
656x492_tort-dobos-76681 
 

 Un tort excelent de bun . Spor la prajiturit !!! 🙂

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Tort Dobos

  1. Explora Cuisine

    Wow, arata superb, felicitari! iti trebuie rabdare pentru tortul acesta 🙂

  2. miremirc

    Multumesc mult! esti draguta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.