Tort cu nuca si ciocolata

Blat 1 :
5 oua,
300 g zahar,
10 lg apa,
100 g nuca macinata,
200 g faina,
1 plic praf de copt

Blat 2 :
6 albusuri,
6 lg zahar,
120 g nuca macinata,
1 lg si jumatate de faina,
putina sare

Sirop :
2 lg zahar,
150 ml apa,
1 lgt esenta rom

Crema :
6 galbenusuri,
6 lg zahar,
400 ml lapte,
2 lg cacao,
250 g unt ,
2 lg faina ( sau amidon alimentar ),
esenta de rom,
50 g ciocolata rasa

Decor :
600 ml smantana pentru frisca

2-3 lg zahar pudra

decoratiuni colorate, de ciocolata…

Mod de preparare :

        Blat 1 : Mixam albusurile cu zaharul spuma tare, apoi adaugam apa, galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Coacem blatul in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade Celsius. Blatul rece se taie in 2 parti si se insiropeaza.

     Blat 2 : Batem albusurile spuma tare, apoi zaharul si mixam in continuare , adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Coacem in aceeasi tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

       Sirop : punem la fiert apa cu zaharul; luam de pe foc si adaugam esenta de rom.

       Crema : Amestecam galbenusurile cu zaharul, pudra de cacao, faina, apoi laptele si punem pe foc amestecand continu pana se ingroasa ca o  budinca; luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Separat mixam untul moale la temperatura camerei si in el punem cate o lingura din crema racita. La urma adaugam adaugam rom-ul si ciocolata rasa.

   Asamblare : 1/2 blat 1 insiropat-1/2 crema-blat2-1/2 crema-1/2 blat 1 insiropat-frisca.

Decor : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam 2-3 lg zahar pudra.

Pozele vechi 🙂

Sursa : Amalia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.