Tort cu nuca si ciocolata

Print Friendly, PDF & Email

Blat 1 :
5 oua,
300 g zahar,
10 lg apa,
100 g nuca macinata,
200 g faina,
1 plic praf de copt

Blat 2 :
6 albusuri,
6 lg zahar,
120 g nuca macinata,
1 lg si jumatate de faina,
putina sare

Sirop :
2 lg zahar,
150 ml apa,
1 lgt esenta rom

Crema :
6 galbenusuri,
6 lg zahar,
350 ml lapte,
2 lg cacao,
250 g unt ( rama ),
2 lg faina ( amidon alimentar ),
esenta de rom,
50 g ciocolata rasa

Decor :
500 ml frisca

Ptr.blat 1 : Mixam albusurile cu zaharul spuma tare, apoi adaugam apa, galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Punem blatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15-20 minute.Se taie in 2 parti si se insiropeaza.

Ptr.blat 2 : Batem albusurile spuma tareapoi adaugam zaharul si mixamin continuare , adaugam faina amestecata cu putina sare si cu nucile macinate.

Ptr.sirop : punem la fiert apa cu zaharul;luam de pe foc si punem esenta de rom.

Ptr.crema : Amestecam galbenusurile cu zaharul, cacao, faina si laptele si le punem pe foc amestecand continuu pana devine ca o budinca;luam de pe foc si lasam sa se raceasca;separat mixam untul moale la temperatura camerei si in el punem cate o lingura din crema de mai sus ;amestecam bine de tot apoi adaugam rom-ul si ciocolata rasa(eu am taiat bucatele milka dessert).

Ptr.decor : eu am pus o glazura de ciocolata : 150 g ciocolata, 3 lg lapte, 1 lg unt se topesc pe baie de aburi.

Sursa : Amalia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.