Prajitura Eszter Hazi

Share on Facebook11.5kShare on Google+3Pin on Pinterest80Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Blat galben:
5 oua
5 lg faina
5 lg zahar

Blat nuca:
5 albusuri
200 g zahar
120 g nuci macinate
2 lg faina

Crema :
5 galbenusuri
150 g zahar
5 lg faina
2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte
200 g unt

Sirop :
200 ml apa
2 lg zahar
rom, esenta de vanilie…

Glazura ciocolata :
150 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte

Mod de preparare :

Blat galben : se bat albusurile spuma tare, adaugam zaharul apoi galbenusurile. Adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn; turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si in care am pus hartie ptr copt (cca 23/35).

 

Blat nuca: albusurile se mixeaza spuma tare cu zaharul;cu o lingura adaugam nucile si faina amestecand de jos in sus; se coace in aceeasi forma ca si blatul galben..

   Crema : galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc.

Separat amestecam faina cu 200 ml lapte rece, apoi amestecam cu galbenusurile spuma. Omogenizam bine. Restul de lapte il punem intr-o cratita pe foc mic sa dea intr-un clocot. Il turnam in fir subtire peste crema de galbenusuri, mixand mereu, apoi punem cratita pe aburi . Amestecam pana cand crema se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca.
Untul se mixeaza pana devine ca o spuma ,iar in el se pune pe rand cate o lingura din compozitia care s-a racit.
Daca se formeaza cocoloase, putem scapa de ele, mixand putin crema.

        Sirop : fierbem ingredientele pe foc. La sfarsit adaugam rom-ul sau esenta de vanilie.

       Glazura de ciocolata : pe aburi topim cele 3 ingrediente. Amestecam bine pentru omogenizarea compozitiei, apoi turnam peste bezeaua de nuci.

       Asamblare : blat galben insiropat – crema – bezea nuca – glazura de ciocolata.

 

Reteta o am de la soacra mea Any.

Super prajitura ! 🙂 Spor la prajiturit !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Prajitura Eszter Hazi

  1. Rocsy Ciobanu

    Imi place mult acest gen de prajitura..delicioasa!!

  2. yaya6

    doamne ce de prajituri bune si faine am gasit pe blogul tau,felicitari pentru tot ce realizezi,ma bucur ca te-am descoperit,vei fi o sursa de inspiratie pentru mine

  3. amy

    o sa o incerc si eu.toate sant super.felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.