Prajitura cu Fanta

Share on Facebook1.1kShare on Google+0Pin on Pinterest8Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
IMG_1170Blat :
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
2 lg apa fiarta
5 lg faina
 
Crema :
350 g branza de vaci grasa
coaja rasa de la 1 lamaie
200 g zahar
200 g unt gras 
1 fiola esenta de vanilie
 
Glazura :
750 ml suc Fanta de portocale
4 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie
 
Mod de preparare :
       Ptr.blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, uleiul lingura cu lingura, apa fiarta treptat, iar la final incorporam faina cu ajutorul unei linguri de lemn sau plastic si dam la cuptor in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.
       Ptr.crema: Amestecam branza de vaci cu zaharul si coaja rasa de lamaie, apoi cu untul spumos; cine doreste poate sa adauge un pumn de stafide.Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.
       Ptr.glazura: Punem pe foc sucul fanta impreuna cu zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se face ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin, apoi intindem peste crema de branza rece .
       Asamblare: blat insiropat -crema-glazura .
 
Cine doreste poate sa insiropeze blatul.(100 ml apa si 1 lg zahar se fierb pe foc pana se topeste zaharul;lasam la racit)
 
 
IMG_1170-300x199
Sursa : soacra mea Ani 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Prajitura cu Fanta

  1. Pingback: Ceva dulce ca-n Banat: vezi care sunt cele mai faine retete de prajituri cu care sa iti dai gata familia de Paste! | Opinia Timisoarei – Stiri din Timisoara cu foto si video, evenimente, locuri de munca, meteo, curs valutar, cancan, horoscop, imobil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.