Prajitura cu Fanta

 
Blat :
5 oua
5 lg zahar
3 lg ulei
6 lg faina
 
Crema :
500 g branza de vaci grasa
coaja rasa de la 1 lamaie
200 g zahar
200 g unt (80%)
1 fiola esenta de vanilie
 
Glazura :
750 ml suc Fanta de portocale
4 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie(40 g x2)
 
Mod de preparare :
       Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, apoi faina si dam la cuptor in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grede Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii,.
 
 
 
 
 
       Crema: mixam toate ingredientele bine de tot; cine doreste poate sa adauge un pumn de stafide.  Intindem crema peste blat. Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.
 
 
 
       Glazura: Punem pe foc sucul Fanta, zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se face ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin si o intindem peste crema de branza .
 
 
 
 
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem.
 
 
 
 
 
IMG_1170-300x199
Sursa : soacra mea Ani 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Prajitura cu Fanta

  1. Pingback: Ceva dulce ca-n Banat: vezi care sunt cele mai faine retete de prajituri cu care sa iti dai gata familia de Paste! | Opinia Timisoarei – Stiri din Timisoara cu foto si video, evenimente, locuri de munca, meteo, curs valutar, cancan, horoscop, imobil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.