Prajitura cu crema de ciocolata

dsc_0290
Blat:
6 oua,
150 g zahar,
250 g faina,
3 lg iaurt,
2 lg miere,
50 g unt,
1 plic praf de copt (10 g )
 
Crema:
4 galbenusuri,

250 g zahar pudra,
8 lg lapte,
250 g unt,
1 plic ciocolata calda,
rom dupa gust,
4 lg cacao
 
Sirop:
150 ml  apa,
50 g zahar,
2 lg miere,
rom
 
Decor :
200 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
50 g ciocolata rasa
 
Mod de preparare :
 
      Blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt; se coace in tava 20/30 , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute; rece se taie in 2.
 
dsc_0277
 
dsc_0278
 
      Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi punem pe aburi pana se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam spumos, adaugam plicul de ciocolata calda,pudra de cacao si rom-ul, apoi crema de oua lingura cu lingura ;amestecam pana devine o crema omogena.
 
dsc_0286
       Sirop: amestecam ingredientele pana se topeste zaharul si mierea.
     Asamblare: 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat-decor -ciocolata rasa (ornamente de ciocolata ,pudra de cacao).
 
dsc_0288
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.