Prajitura Coca-Cola

Print Friendly, PDF & Email
Blat :
4 oua,
300g zahar,
12 lg coca-cola,
200g faina,
1 plic praf de copt (10 g),
2 lg cacao
 
Crema : 
400 ml lapte,
4 lg faina,
5 lg zahar pudra,
200 g unt,
80 g nuca de cocos
 
Glazura:
400 ml coca-cola,
1 plic budinca de ciocolata,
3 lg zahar
 
Sirop :
coca-cola 
sau
200 ml apa
2 lg zahar 
 
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam ouale cu zaharul, pana se topeste zaharul, adaugam apoi sucul coca-cola, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura. Sau putem proceda astfel : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi lingura cu lingura cola, mixand mai departe, ingredientele uscate si albusuirle mixate spuma. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.
 
  
       Crema : 100 ml lapte rece se amesteca cu faina . Restul de 300 ml lapte se pune la fiert apoi se adauga la compozitia de mai sus. Punem pe foc pana se ingroasa ca o crema. Lasam sa se raceasca. Untul se mixeaza putin, adaugam zaharul pudra mixand bine si adaugam in el cate o lingura din crema; la sfarsit incorporam nuca de cocos.
 
 
 
 
       Glazura : punem pe foc  mediu, intr-o cratita  toate ingredientele pana se ingroasa . Intindem glazura fierbinte peste prajitura .
 
        Asamblare: 1/2 blat – crema – 1/2 blat – glazura .
 
 
       Dam prajitura la frigider pentru minim 1 ora, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.
 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Prajitura Coca-Cola

  1. Anonymous

    am si eu o intrebare, te rog? cand adaugam galbenusurile in compozitia pentru blat? nu este explicit.. multumesc frumos 🙂

  2. Timea

    super bine arata!!! pup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.