Prajitura Coca-Cola

Share on Facebook2.6kShare on Google+0Pin on Pinterest23Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email
Blat :
4 oua,
300g zahar,
12 lg coca-cola,
200g faina,
1 plic praf de copt,
2 lg cu varf cacao
 
Crema : 
300 ml lapte,
3 lg faina,
5 lg zahar,
200 g unt,
80 g nuca de cocos
 
Glazura:
400 ml coca-cola,
1 plic budinca de ciocolata,
4 lg zahar
 
Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi lingura cu lingura Cola, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute) si la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.
  
       Crema : amestecam faina cu zaharul si laptele si le punem pe aburi, amestecand pana se ingroasa ca o crema, apoi lasam sa se raceasca; Untul se mixeaza pana se face ca o spuma si adaugam in el cate o lingura din crema; la sfarsit incorporam nuca de cocos.
 
       Glazura : intr-o cratita punem pe foc cca 200 ml coca-cola; seprata intr-o cana amestecam restul de 200 ml coca-cola cu plicul de budinca de ciocolata pe care-l turnam peste coca-cola fierbinte de pe foc . Adaugam zaharul la sfarsit. Intindem glazura fierbinte peste prajitura .
 
        Asamblare: 1/2 blat – crema – 1/2 blat – glazura . Cine doreste poate stropi blaturile cu Cola.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Prajitura Coca-Cola

  1. Anonymous

    am si eu o intrebare, te rog? cand adaugam galbenusurile in compozitia pentru blat? nu este explicit.. multumesc frumos 🙂

  2. Timea

    super bine arata!!! pup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.