Prajitura Brath

IMG_0082

Blat:
6 oua,
140 g zahar,
140 g nuci macinate,
1+1/2 lg faina,
1 plic praf de copt.

Crema:
250 g unt,
2 galbenusuri,
200 g zahar pudra,
1 plic zahar vanilat,
7 lgt ness,
150 g nuci prajite si taiate.

Glazura:
200 g zahar pudra,
3 lg cacao,
3 lg unt,
4 lg apa.

Ptr. blat : 
Mixam albusurile tare, apoi adaugam zaharul si galbenusurile;cu o lingura de lemn incorporam faina cu praful de copt si nucile macinate;amestecam cu grija de jos in sus si dam la cuptor;

Ptr. crema :
Intr-un bol mixam untul spuma; amestecam galbenusurile cu zaharul, pliculetul de zahar vanilat si nessul frecat cu 3 lg de apa fierbinte(lasam sa se raceasca) si din aceasta compozitie punem cate o lingura rand pe rand in untul spumo amestecand incet;obtinem o crema in care adaugam nucile prajite si taiate cu cutitul;intindem peste blat aceasta crema si punem la rece prajitura 30 minute;

Ptr. glazura : Punem la fiert intr-o craticioara untul impreuna cu apa pana da intr-un clocot;luam apoi de pe foc si adaugam zaharul pudra si cacaoa amestecand bine de tot.Lasam putin sa se raceasca si mai amestecam din cand in cand ,apoi punem peste crema rece. Eu am folosit 200 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 4 lg lapte, 2 lgt ness.

Inspiratia : laura sava

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.