Branzoaice

Branzoaice

Branzoaice

Aluat :

  • 1 kg faina
  • oua
  • 50 g drojdie proaspata (sau 2 plicuri drojdie uscata Dr.Oetker)
  • 400 ml lapte
  • 150 g unt topit
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Umplutura:

  • 1/2 kg branza de vaci grasa
  • 2 oua,
  • zahar dupa gust (5-6 lg)
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lg gris (optional)

Uns deasupra :

1 ou

Mod de preparare Branzoaice :

       Aluat : maia : drojdia o amestecam cu 1 lg zahar pana se lichefiaza, adaugam putin lapte caldut si 1 lg faina (daca folosim drojdie uscata o amestecam cu faina, apoi cu restul ingredientelor si framantama; la sfarsit adaugam untul topit ). Amestecam si lasam la dospit circa 10-15 minute. Cernem faina intr-un castron, adaugam ouale, laptele caldut in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat, maia-ua si untul topit si racorit. (nu se pune fierbinte peste aluat).  Framantam circa 10-15 minute, Impartim aluatul in 2 si il lasam la crescut circa 40 minute.

Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata de aluat, fara sa-l mai framantam. Cu un cutit taiem patrate , adaugam cate o lingura din umplutura , apoi adunam la mijloc colturile opuse. Asezam branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru branzoaicele trandafir, crestam pe diagonala cele 4 colturi ale aluatului  (nu e obligatoriu sa fie cercuri, iasa foarte bine si cu patrate sau dreptunghiuri…), asezam cate 1 lg din umplutura, apoi adunam cate 2 petale opuse in jurul umpluturii, apoi celelalte 2 petale ramase. Este foarte buna ideea aceasta deoarece branza nu mai curge din aluat. Voi reveni cu poze personale cat de curand, iar pana atunci, las modelul de pe net.

1601501_10152190830094489_476021173_n

Lasam sa creasca circa 15 minute, apoi le ungem pe deasupra cu ou batut (sau cu 1 galbenus amestecat cu 1 lg lapte). Dam la cuptor pana se rumenesc, (cuptorul preincalzit), la 180 grade Celsius.

       Umplutura : se amesteca toate ingredientele.

Branzoaicele se servesc pudrate cu zahar sau simple.

Branzoaice
Branzoaice
Branzoaice

Sursa mea :

Branzoaice

 

Alte retete de aluat dospit dulce :

Cinnabon

Broscute cu nuci

Cuib de viespi ( Pumni )

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Craita

    astea's poale'n brau cu siguranta:)

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza de vaci...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1