Crescente ( patratele crocante )

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email
DSC_0016

Ingrediente :
500 g faina,
200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
9g drojdie uscata sau 30 g drojdie proaspata
150 g apa calduta
50 g unt
50 g untura
1 ceapa mica
150 g costita afumata, sare (1 lgt), boia iute (1 lgt)

Uns deasupra :
cimbru sau rozmarin
1 galbenus + 2 lg lapte

Mod de preparare :
Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam circa 10 minute, apoi lasam la dospit 1 ora.

DSC_0952 DSC_0958 DSC_0959 DSC_0961

Intre timp decupam hartia de copt dupa forma tavii mari de la aragaz si o punem pe masa. Dupa ce aluatul a dospit il intindem direct pe aceasta hartie . Se intinde foarte usor apoi il punem in tava si il taiem patratele mici .

DSC_0962

Lasam iarasi la crescut in tava cam 30 minute apoi ungem cu amestecul de galbenus si lapte si presaram cimbru sau rozmarin. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute.

DSC_0964 DSC_0967

DSC_0016

DSC_0992

656x492_crescente-patratele-picante-82740 656x437_crescente-patratele-picante-82738 656x437_crescente-patratele-picante-82739

 

Trebuie sa le incercati .
Sunt delicioase. Mult spor !! 🙂

Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2008/06/focaccia-picanta-crescente.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.