Prajitura Cocomac

656x437_prajitura-cocomac-82958

Blat :

8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos

Foaie dobos :
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina

Crema :
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt

Decor :

ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

 Blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata. Coacem la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.

 Foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii.

 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 15 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.

       Asamblare : blat – 1/2 crema – foaie dobos- 1/2 crema – cioco rasa

656x437_prajitura-cocomac-82958 656x440_prajitura-cocomac-82959 656x437_prajitura-cocomac-82960

Fooarte buna !! Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa mea : sydonia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

10 Responses to Prajitura Cocomac

  1. Otto

    A fost super buna. Mai asteptam in labolatorul de teste si alte mostre 🙂

  2. miremirc

    mersi otto ; in curand mai multe retete 🙂

  3. Bucataras

    Salut, pt concursul bucataras “Reteta anului 2010”, reteta trebuie sa fie postata in2010 pe blog

  4. Anonymous

    am incercat-o si eu si este o prajitura deosebita,dar crema nu sa ingrosat asa cum ar fii trebuit. Din ce cauza….???

  5. Anonymous

    Foarte buna prajitura !

  6. Anonymous

    Buna !Imi spui ,te rog,cu ce pot completa nuca de cocos ,ca nu am decat 40 de grame si mi-ar trebui150g,magazin in appropiere nu am.Iti multumesc!

  7. Mirela Goleanu

    Nu ai cu ce inlocui. Daca pui nuca sau migdale iti schimba gustul… La o reteta trebuie respectate ingredientele pentru a iesi bine… Eventual incearca sa pui faina mai multa, cine stie…

  8. Pingback: Prajitura cu mac, nuca de cocos si crema cu ness | Artă și savoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.