Amandine

dsc_0938

Blat :
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 lg faina
1 lgt praf de copt

Crema :
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
275 g unt
3 lg cacao

Sirop :
400 ml apa
100 g zahar
2 plicuri cappuccino ciocolata
2 lgt esenta rom

Glazura :
150 g ciocolata (eu am folosit Milka dessert)
2 lg unt
3 lg lapte

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

       Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul,mixand pana obtinem o bezea tare, apa treptat, galbenusurile amestecate cu uleiul si la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt; punem compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie ptr copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul se poate coace in tava 20*30 cm si atunci o putem taia in 3. Cred ca ar fi mai interesanta asa .

dsc_0737

dsc_0738

dsc_0798

       Sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si adaugam esenta de rom; lasam sa se raceasca .

       Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra si cacao, apoi adaugam galbenususrile pe rand; mixam pana devine o crema spumoasa. Din aceasta crema lasam deoparte 2 linguri de crema (la temperatura camerei), iar restul o intindem intre cele 2 blaturi insiropate.

dsc_0799

dsc_0801

dsc_0802

Inainte de a insiropa blatul de deasupra, taiem cu un cutit prajitura in cubulete.

dsc_0805

Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.

       Glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc , apoi cu o lingura asezam pe fiecare amandina .

dsc_0895

dsc_0896

       Lasam glazura sa se raceasca, apoi cu ciocolata alba topita (50 g ciocolata alba o rupem bucati si o punem intr-o punga, in apa fiarta circa 3 minute, apoi taiem un colt al pungii cu o foarfeca) trasam linii peste ea, iar la sfarsit, cu un pos formam cate un mot din crema lasata deoparte.

dsc_0899

dsc_0938

dsc_0944

110x90_amandine-81078

O prajitura fooarte fooarte buna !!!  Spor la prajiturit !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Amandine

  1. Timea

    foarte bune! si eu am facut amandinele tot dupa reteta Laurei Sava, cu mici mici modificari. super si ale tale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.