Amandine

Print Friendly, PDF & Email
dsc_0938

Blat :
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 lg faina
1 lgt praf de copt

Crema :
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
275 g unt
3 lg cacao

Sirop :
400 ml apa
100 g zahar
2 plicuri cappuccino ciocolata
2 lgt esenta rom

Glazura :
150 g ciocolata (eu am folosit Milka dessert)
2 lg unt
3 lg lapte

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

       Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul,mixand pana obtinem o bezea tare, apa treptat, galbenusurile amestecate cu uleiul si la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt; punem compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie ptr copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul se poate coace in tava 20*30 cm si atunci o putem taia in 3. Cred ca ar fi mai interesanta asa .

dsc_0737

dsc_0738

dsc_0798

       Sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si adaugam esenta de rom; lasam sa se raceasca .

       Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra si cacao, apoi adaugam galbenususrile pe rand; mixam pana devine o crema spumoasa. Din aceasta crema lasam deoparte 2 linguri de crema (la temperatura camerei), iar restul o intindem intre cele 2 blaturi insiropate.

dsc_0799

dsc_0801

dsc_0802

Inainte de a insiropa blatul de deasupra, taiem cu un cutit prajitura in cubulete.

dsc_0805

Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.

       Glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc , apoi cu o lingura asezam pe fiecare amandina .

dsc_0895

dsc_0896

       Lasam glazura sa se raceasca, apoi cu ciocolata alba topita (50 g ciocolata alba o rupem bucati si o punem intr-o punga, in apa fiarta circa 3 minute, apoi taiem un colt al pungii cu o foarfeca) trasam linii peste ea, iar la sfarsit, cu un pos formam cate un mot din crema lasata deoparte.

dsc_0899

dsc_0938

dsc_0944

110x90_amandine-81078

O prajitura fooarte fooarte buna !!!  Spor la prajiturit !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Amandine

  1. Timea

    foarte bune! si eu am facut amandinele tot dupa reteta Laurei Sava, cu mici mici modificari. super si ale tale

  2. Adina

    Buna Mirela…am facut amandina-senzationala-blatul,atata de pufos,incat l-am folosit si la alte prajituri….felicitari inca o data……..o zi minunata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.